1 juli 2022
19:00

Kinna IF

Storförlust mot Kinna på Åvalla

Under fredagskvällen begick GFK årspremiär på Åvalla när man tog emot Kinna. Och det blev en ganska ensidig historia där bortalaget var det enda laget som hamnade i domarens lilla svarta bok (5 mål/3 varningar).

Kinna rinner igenom relativt omgående när en djupledsboll mitt i banan når seriens skyttekung, Oliver Persengård, som får ett friläge och gör 0-1 i den 13:e minuten. Matchens jämnas efterhand ut där det ändå är viss fördel för bortalaget. Tyvärr drabbas båda lagen av varsin knäskada mot slutet av den första halvleken. Ludwig Holtstrand kliver av för Kinna och vi önskar ett snabbt tillfrisknande för Kinnayttern. För GFK:s del vrider Simon Forsblad till knäet i en vändning och Simon som haft sin beskärda del av dessa skador känner direkt att det här inte är bra. Troligtvis är säsongen över, men vi får invänta ytterligare besked innan man säkert vet. GFK:s bästa chans under matchen kommer strax innan halvtidsvilan, men Elvin Cunis avslut från nära håll går över.

Den andra halvleken är sedan drygt 5 minuter gammal när Kinna kommer runt på sin högerkant och bollen spelas i sidled till George Ashour som rakar in 0-2. Sedan har GFK ett par mardrömsminuter i matchminut 55-56 där dom båda målskyttarna rinner igenom och gör varsitt mål till 0-3 och 0-4.Därefter är det två lag som mest inväntar slutsignalen men Kinna sticker emellan ytterligare en gång när David Mijatovic gör 0-5 på frispark strax utanför straffområdet.

Härnäst väntar Rydboholm på bortaplan på onsdag, sedan blir det ett härligt uppehåll i ett par veckor innan höstsäsongen tar vid.